Plager i overgangsalder

Det er ulikt når kvinner kommer i overgangsalder, men det som er tilfelle er at det skjer med alle kvinner når man ikke lenger er fruktbar.

De fleste er i alder 45-55, men for noen starter det tidligere og for andre senere. Ofte starter det med symptomer som uregelmessig menstruasjon ett eller flere år før selve menopausen. Noen ganger kan mensen være borte i et halvt år eller lenger, før den på ny melder seg.

ulike symptomer på overgangsalder

I overgangsalderen synker østrogenproduksjonen og man får ulike symptomer som hetetokter, nattesvette, søvnproblemer, nedstemthet, angst og uro, tørrhet i slimhinner og mindre sexlyst. Noen kan synes det er vondt å ikke være fruktbar lenger og opplever kanskje det som slutten av ungdommen, mens andre opplever at det er befriende å slippe menstruasjonen og føler seg sterkere og friere, siden man ikke lenger trenger å frykte graviditet. Uansett hvordan du har det, så er det hjelp å få.

Akupunktur mot plager

Hvis du er veldig plaget av symptomer knyttet til overgangsalder så kan det være verdt å prøve akupunktur. Mange opplever en avslappende og beroligende effekt etter behandling. Og de gir tilbakemelding på at symptomene er færre og mindre kraftige.