Akupunktur

Om behandlingen:

Under første akupunkturbehandling blir det foretatt et grundig intervju som gir akupunktøren et grunnlag for å stille diagnose. De opplysningene som kommer frem blir ført i en elektronisk journal.

Som medlem av Akupunkturforeningen plikter akupunktøren å behandle helse- og personopplysninger på en forsvarlig måte og i overensstemmelse med gjeldende lover og forskrifter.

Under intervjuet stilles det spørsmål om plager og symptomer. Akupunktøren er interessert i hvor lenge du har hatt plagene, hva som forverrer eller lindrer dem, osv. I tillegg ser akupunktøren på tungen og tar pulsen.

Lurer du på noe om akupunkturnåler? Vår behandler Ildiko forklarer hvordan de fungerer i denne videoen:

Hva er akupunktur:

Spør du akupunktøren om hvorfor akupunktur virker, kan hun enten velge å svare utfra tradisjonell kinesisk medisinsk (TKM) teori, eller hun kan velge å svare utfra et biomedisinsk perspektiv.

Vår akupunktør utøver både klassisk akupunktur, intramuskulær stimulering, triggerpunktsbehandling og øreakupunktur.

Plager akupunktøren jobber med:

Øreakupunktur:

Øreakupunktur er et tilbud til deg som ikke har tid til å ligge på benken, men trenger en rask behandling. Dessuten er den rimeligere enn klassisk akupunktur.

Øreakupunktur brukes ofte for å hjelpe til ved røykeslutt. Men det kan brukes mot smerter, nedstemthet/ angst, som en støtte i vektnedgang og ved andre tilstander.

Du får bitte små nåler eller magneter som plastres fast i punkter i øret, som sitter på i alt fra 3 til 5 dager.

Kopping:

Kopping er en form for vakum-massasje som kan gi økt blodsirkulasjonen, som igjen bidrar til å transportere bort slaggstoffer.
Kopping gir økt velvære og kan brukes ved muskelspenninger, kan også brukes i cellulittbehandling.

Kopping er brukt i mange gamle kulturer. Det blir brukt både mot f.eks. forkjølelser og hudlidelser, men også ødemer og smerter.

Her på klinikken brukes koppingen først og fremst som behandling mot muskel og skjelettplager, som regel sammen med akupunktur. Både spent muskulatur, men også muskulatur med for mye melkesyre kan avhjelpes med kopping.

PS: Vi driver ikke med blod-kopping.

Vår behandler

Ildiko Balog

Ildiko er gründer og daglig leder på klinikken.

Hun har femårig utdannelse fra Akupunkturhøyskolen (nå: NHCK – Norges Helsehøyskole Campus Kristiania). Denne gir Bachelorgrad i akupunktur og inkluderer også utdannelse i vestlig medisin på nivået grunnfag+mellomfag i nevrologi.

Ildiko har spesialisert seg innen smerteproblematikk og kvinnehelse. Hun har lang erfaring i å lindre ulike former for smerter, det være seg muskel/skjelettlidelser eller ulike former for hodepine. Hun har også hatt mange kvinner innom for hormonforstyrrelser, menstruasjonssmerter, plager i forbindelse med svangerskap, plager i forbindelse med overgangsalder og mye mer.

Ildiko har jobbet på tverrfaglig klinikk siden 2008. I tillegg har hun har spesialkurs i barneakupunktur, svangerskaps-akupunktur og smertebehandling.

I tillegg er hun instruktør i qigong siden 2009.

Ildiko er medlem av Akupunkturforeningen
Dersom du tilhører en annen del av landet og ønsker å søke etter akupunktør med riktig utdannelse, gå inn på foreningens hjemmeside www.akupunktur.no og finn din akupunktør.

Bestill time på tlf 40670885, send mail til post@anyu.no eller bestill time via online-booking.