Luftveisplager som allergier og bihulebetennelse

Sesongbetonte plager, som allergi, kan være veldig krevende og ødelegge flere måneder i løpet av året for enkelte.

Det kan sågar gå ut over livskvaliteten dersom man ikke kan være ute i frisk luft eller ikke orker å være med på aktiviteter med venner. Nysing, tett nese, kløe i øyne og hals er noen av symptomene allergikere sliter med.

Noen får problemer med å sove godt om natta, fordi de ikke får puste gjennom nesen og kanskje til og med snorker. Og for noen hjelper ikke allergimedisiner godt nok, så de sliter til tross for at de tar medisiner.

Bihulebetennelse

Bihulebetennelse er betennelse i slimhinnene i bihulene og kan komme akutt eller være kronisk. For kronikere kan det være sesongbetont og for noen er høsten/ vinteren tiden da det blusser opp.

Tette bihuler kan ofte gi smerter som hodepine over øynene, smerter bak nesa og kan av og til forveksles med tannsmerter. Det gir også ofte feberfølelse og slitenhet. Noen ganger går det bare over av seg selv, men hvis man opplever gjentagende bihulebetennelse så kan det være lurt å utredes hos lege.

Akupunktur mot allergier og bihulebetennelse

Akupunktur benyttes ofte mot allergi og bihulebetennelser, enten sammen med bruk av medikamenter eller uten. Det bidrar med å dempe hovne og irriterte slimhinner, kløe og smerter.

Sammen setter vi opp et behandlingsregime som skal både roe symptomene når de er til stede og forebygge i gode perioder. Det anbefales å sette opp noen timer til forebygging sesongen før plagene starter.