Hodepine og migrene

Det er vanlig å ha vondt i hodet en sjelden gang, men dersom hodepinen kommer regelmessig eller er ekstremt kraftig kan det være lurt å oppsøke hjelp.

Hyppige anfall av hodepine kan komme av spenninger i nakke og skuldre, stress, medisiner eller andre årsaker.

Migrene

Migrene er en sterk hodepine som kommer i anfall og ofte på en side av gangen. Med migrene følger lyd- og lysskyhet og av og til kvalme og oppkast. Noen opplever ogsåsåkalt aura, som er lysglimt.

Det er lurt å oppsøke fastlegen din for å utelukke alvorlige årsaker til din hodepine, for å diagnostisere en eventuell migrene og hvis smerten er akutt og svært kraftig.

Akupunktur mot hodepine

Akupunktøren vil bruke tid ved første konsultasjon for å finne årsaken til dine smerter, enten det er spenninger i musklene i nakken, stress eller noe annet. Nålene settes både lokalt der smerten sitter og andre steder på kroppen, for å lindre smerter og øke blodsirkulasjonen i området.
Du får råd og tips til hva du kan gjøre selv i hverdagen for å minske problemet. Det er lurt å føre dagbok på hvor hyppig smertene kommer og hvor sterke de er. Dette for å følge med på progresjonen i behandlingen.