Menstruasjonssmerter og PMS

Mange plages av smerter før, under og noen også etter menstruasjon. Det kan være skarpe smerter i magen eller smerter i rygg, og hos noen også smerter nedover lårene.

Smertene kommer oftest før menstruasjon. Noen har så kraftige smerter at de er ikke kan gå på skole eller jobb, i noen tilfeller leder smertene til kvalme og oppkast. Noen opplever også store humørsvingninger og nedstemthet, oppblåsthet, uregelmessig avføring, søtsug og søvnproblemer før menstruasjon (PMS).


Endometriose

I noen tilfeller viser menstruasjonssmertene å komme av en lidelse som heter endometriose. Dette er vev som ligner livmorslimhinnen som vokser utenfor livmoren. Smertene kan vokse på bukhinne, tarmer og blæren i tillegg til eggstokker, livmor og eggledere. Dette kan gi svært kraftige smerter i forbindelse med menstruasjonen.

Akupunktur mot menstruasjonssmerter og PMS

Akupunktøren ser hele kvinnen, både det fysiske, psykiske og åndelige mennesket. Og akupunktur har en positiv effekt på hormonelle endringer.

I samtale med akupunktøren så vil det bli fokusert på hvordan du har det i livet og om det er fysiske årsaker til smertene eller om det er stress, livs-endringer eller andre årsaker til at smertene har oppstått.

Vår erfaring er at det er ofte en sammenheng mellom stress og en hektisk livsstil og menstruasjonssmerter. Mange gir tilbakemelding om at de føler en større ro og avspenning etter behandling.