Akupunktur

Om behandlingen

Under første akupunkturbehandling blir det foretatt et grundig intervju som gir akupunktøren et grunnlag for å stille diagnose. De opplysningene som kommer frem blir ført i en elekstronisk journal. Som medlem av Akupunkturforeningen plikter akupunktøren å behandle helse- og personopplysninger på en forsvarlig måte og i overensstemmelse med gjeldende lover og forskrifter. Under intervjuet stilles det spørsmål om plager og symptomer. Akupunktøren er interessert i hvor lenge du har hatt plagene, hva som forverrer eller lindrer dem, osv. I tillegg ser akupunktøren på tungen og tar pulsen.

Lurer du på noe om akupunkturnåler? Vår behandler Ildiko forklarer hvordan de fungerer i denne videoen

Hva er akupunktur?

Spør du akupunktøren om hvorfor akupunktur virker, kan hun enten velge å svare utfra tradisjonell kinesisk medisinsk (TKM) teori, eller hun kan velge å svare utfra et biomedisinsk perspektiv.
Vår akupunktør utøver både klassisk akupunktur, intramuskulær stimulering, triggerpunktsbehandling og øreakupunktur.

Plager akupunktøren jobber med

 • Muskel og skjelettlidelser
 • Hodepine
 • Stress og slitenhet
 • Plager og smerter i forbindelse med menstruasjon, problemer med å bli gravid, plager i forbindelse med overgangsalder
 • Plager i svangerskapet som kvalme, halsbrann, lidelser i bekken o.l.
 • Fødselsforberedende behandling
 • Luftveislidelser av ulik art, som sesongbetonte luftveisproblemer
 • Urinveislidelser
 • Mageproblemer
 • Problemer med søvn, frykt, nedstemthet
  Hos barn:
 • Magesmerter hos spebarn
 • Når de tisser på seg om natten
 • Barn som har problemer med å sove
 • Redsel og annen form for uro
  Akupunktør Ildiko kombinerer ofte akupunktur med Qigongtrening. Kan hende får du med deg noen øvelser hjem også.

Kopping:

Kopping er en form for vakum-massasje som kan gi økt blodsirkulasjonen, som igjen bidrar til å transportere bort slaggstoffer.
Kopping gir økt velvære og kan brukes ved muskelspenninger, kan også brukes i cellulittbehandling.

Kopping er brukt i mange gamle kulturer. Det blir brukt både  mot f.eks. forkjølelser og hudlidelser, men også ødemer og smerter.

Her på klinikken brukes koppingen først og fremst som behandling mot muskel og skjelettplager, som regel sammen med akupunktur. Både spent muskulatur, men også muskulatur med for mye melkesyre kan avhjelpes med kopping.

Vår behandler

Ildiko Balog

Ildiko er gründer og daglig leder på klinikken.
Hun har femårig utdannelse fra Akupunkturhøyskolen (nå: NHCK – Norges Helsehøyskole Campus Kristiania). Denne gir Bachelorgrad i akupunktur og inkluderer også utdannelse i vestlig medisin på nivået grunnfag+mellomfag i nevrologi.
Ildiko har spesialisert seg innen smerteproblematikk og kvinnehelse. Hun har lang erfaring i å lindre ulike former for smerter, det være seg muskel/skjelettlidelser eller ulike former for hodepine. Hun har også hatt mange kvinner innom for hormonforstyrrelser, menstruasjonssmerter, plager i forbindelse med svangerskap, plager i forbindelse med overgangsalder og mye mer.

Ildiko har jobbet på tverrfaglig klinikk siden 2008. I tillegg har hun har spesialkurs i barneakupunktur, svangerskaps-akupunktur og smertebehandling.
I tillegg er hun instruktør i qigong siden 2009.

Vår behandler er medlem av Akupunkturforeningen
Dersom du tilhører en annen del av landet og ønsker å søke etter akupunktør med riktig utdannelse, gå inn på foreningens hjemmeside www.akupunktur.no og finn din akupunktør.
Print

For å bestille time: Ring tlf: 40670885, send mail til post@anyu.no eller bestill time via vår online-booking system.