Medisinsk Qigong

Om kurset

“Jeg opplever medisinsk qigong som en metode som vedlikeholder min helse, både fysisk og mentalt. Det gir meg påfyll av energi og ro. Qigong er min “buffer” mot omverdenen som gjør at jeg takler motgang og stress mye lettere. Qigong har også vært en spirituell reise for meg, som har hjulpet meg å komme nærmere mine drømmer og mål. Derfor trener jeg qigong daglig og jeg elsker å videreformidle kunnskapen.” 
Ildiko Balog

Gjennom Medisinsk Qigong-trening kan man aktivere sin grunnleggende livsenergi og dermed optimalt utnytte kroppens selvhelbredende egenskaper.

Qigong har følgende effekt på deg:
– reduserer stressUtetrening
– bedrer søvnkvaliteten
– senker forhøyet blodtrykk
– styrker immunforsvaret
– styrker kjernemusklatur
– hjelper mot overvekt
– bygger selvtillitt
– bedrer leddenes bevegelighet
– øker blodsirkulasjone
– gir en følelse av velvære

Biyunmetoden er medisinsk Qigong, som er utviklet av mester Fan Xiulan. Hun har brukt årevis på å utvikle Biyun – den helsebevarende metoden. Hun har skapt et system som passer gammel så vel som ung og som er virksom mot både kroniske og akutte plager. Qigong er en enkel treningsform som passer for alle, uavhengig av alder og kjønn. Biyunmetoden er enkel både å lære og å utføre. Det kreves ingen forkunnskaper av verken orientalsk eller annen form for trening. Du lærer metoden på kurs og får med deg bok og CD, slik at du kan fortsette treningen hjemme til instruksjoner.
Akupunktør og qigonginstruktør Ildiko bruker også pulsdiagnose og øreakupunktur ved behov under selve kurset. Dette for å gi deg en mer individuell oppfølging. Du får også råd og veiledning i løpet av kurset.
Det holdes ukentlige treninger i denne metoden for alle som har gått kurset.
OBS! Det er  ikke tilrådelig å trene Biyunmetoden dersom man selv eller noen i nær familie har en diagnostisert alvorlig psykisk lidelse (bipolar lidelse, schizofreni). Heller ikke ved epilepsi, dersom man er nyoperert eller ved graviditet.

QK18.10

 

Artikkelbq

BARNEQIGONG:
Barneqigong er en fin motvekt mot all stress og uro barn blir utsatt for i hverdagen. Her får de leke og være ulike dyr.
Vi bruker tid på øvelser, samt meditasjon og lærer barna og finne roen ved hjelp av eventyr, historier og fantasi.
Å identifisere seg med fuglen, hjorten, tigeren, bjørnen og apen og etterlikne deres bevegelser, vekker slumrende krefter hos barnet. Det stimulerer de fem viktige organene hjerte, milt, lunger, nyrer og lever, som ifølge tradisjonell kinesisk medisin er forbundet med disse dyrene. Metoden motvirker rastløshet og stress, stimulerer barnets fantasi og innlevelsesevne, og fremmer et harmonisk og kjærlighetsfullt forhold til naturen og medmenneskene.
I Sverige har de utviklet konseptet Drømmen om det gode, som blir brukt i skoler og barnehager, der de også bruker barneqigong.
Les mer om Drømmen om det gode her: http://dreamofthegood.org/

SENIORQIGONG:
Grunntrening spesielt utformet for eldre menneskers behov. En systematisk gjennomgang av hele kroppen med langsomme, myke bevegelser under konsentrasjon.

Om instruktøren

Ildiko BalogIldiko Qigong

Ildiko er instruktør i medisinsk Qigong, Biyunmetoden, Instruktørutdannelsen tok hun på Biyunskolen under veiledning av Grand Master Fan Xiulan. Hun er instruktør i Jichu gong (trinn 1), Dong gong (trinn 2), Barneqigong, Fredskraftens qigong (for ungdom) og Seniorqigong. Hun har 6 års erfaring som instruktør.

KURS VÅREN 2018:

Helgen 20.-21. januar
Helgen 21.-22. april
Klokkeslettet er likt alle helgene: 10.00-16.30 lørdag og søndag
Påmelding til Ildiko på tlf 40670885 eller send e-post til post@anyu.no

Vi tilbyr også privatundervisning i meditasjon og qigong. Ta kontakt dersom du er interessert

Priser

Medisinsk qigongkurs:
1900,-
Pensjonister og uføre: 1450,-
Trening: Kr 100,- pr gang

Barneqigong:
700,-

For bestilling ring oss på tlf: 406 70 885, eller send mail til post@anyu.no

Bestilte kurs som ikke blir benyttet eller avbestilt innen 48 timer yrkesdagen før, må betales i sin helhet.